Nagyvilág

Eltűnt maláj gép: a franciák nem tudnak újabb roncsdarabokról

malaj-gep(210x140).jpg (Array)
malaj-gep(210x140).jpg (Array)

Hiába mondta azt a maláj miniszter, hogy újabb roncsokat találtak, az eltűnt repülőgépen utazók hozzátartozói közleményben kétségüket fejezték ki, hogy az említett csűrőlap valóban a maláj légitársaság eltűnt gépének alkatrésze volt.

Megírtuk korábban, hogy üléspárnákra és repülőgép-ablaküvegekre is rábukkantak a Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén, a malajziai közlekedésügyi minisztérium vezetője, Liow Tiong Lai szerint.

A tárcavezető hozzátette: nem tudták ellenőrizni, hogy az újabb megtalált tárgyak ugyanabból a Boeingből származnak-e. Ezt a francia hatóságoknak kell ellenőrizniük – mondta. Közlése szerint a tárgyakat átadták a francia hatóságoknak.

Ugyanakkor a párizsi ügyészség csütörtökön azt mondta, egyelőre nincs olyan információjuk, hogy újabb roncsdarabokat találtak volna Réunion szigetén. A hivatal szóvivője leszögezte, semmilyen, a repülőgéppel kapcsolatba hozható, újabb tárgyat kaptak a francia hatóságok.

 Kép: MTI / EPA

A Párizsban és az Indiai-óceánban fekvő szigeten zajló vizsgálatokhoz közel álló francia tisztségviselők szintén nem tudtak újabb roncsdarabok előkerüléséről beszámolni az AP amerikai hírügynökségnek. Najib Razak malajziai kormányfő helyi idő szerint csütörtökön jelentette be, hogy a tavaly eltűnt malajziai utasszállító repülőgéphez tartozott az a csűrőlap, amelyet Réunion szigetén találtak meg a napokban.

Az eltűnt repülőgépen utazók hozzátartozói csütörtökön kézzel írott és a közösségi portálokhoz eljuttatott közleményben kétségüket fejezték ki, hogy az említett csűrőlap valóban a maláj légitársaság eltűnt gépének alkatrésze volt. “Az MH370 járat utasainak valamennyi hozzátartozója” nevében közzétett közleményben az aláírók azt követelték, hogy a malajziai kormány magas rangú képviselője találkozzon velük Pekingben, és adjon magyarázatot a történtekre.

A Malaysia Airlines malajziai légitársaság MH370 járata Kuala Lumpurból indult Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án, de egy órával a felszállás után eltűnt a radarok képernyőjéről. Azóta mostanáig nem találták a nyomát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik