Nagyvilág

Eltűnt maláj gép: megkezdték a roncsdarab vizsgálatát

MH370-reunion(650x433).jpg (Array)
MH370-reunion(650x433).jpg (Array)

Franciaországban megkezdték annak a Réunion szigetén talált roncsdarabnak a vizsgálatát, amelyről sokan úgy vélik, hogy a tavaly eltűnt malajziai utasszállító repülőgép alkatrésze.

Ha bebizonyosodik, hogy a Boeing 777 típusú repülőgép szárnyának ez a darabja a Malaysia Airlines 370-es járatához tartozott, akkor ez lehet a rejtély felderítéséhez vezető első kézzel fogható nyom. A roncsot malajziai, francia és amerikai szakértők vizsgálják. Nagy felbontású mikroszkóppal is megvizsgálják, mert a műszer segítségével esetleg fény derülhet arra, hogy miért zuhant le a gép.

A 370-es járat Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án, és egy órával a felszállás után eltűnt a radarok képernyőjéről. Azóta a gépnek semmi nyomát nem találták, az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban hónapokon át folytatott intenzív kutatások ellenére sem.

A két méter hosszú roncsdarabot a Madagaszkártól ötszáz kilométerre keletre, az Indiai-óceánban fekvő, de francia fennhatóság alá tartozó Réunion szigetének partjára sodorták a tengeri áramlatok, és július 29-én bukkantak rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik