Nagyvilág

Gyerekmolesztálási ügybe keveredhetett a volt brit kormányfő

Edward-Heath(650x433).jpg (Array)
Edward-Heath(650x433).jpg (Array)

Edward Heath nevének tisztasága veszélybe kerülhet: a hetvenes évek konzervatív brit kormányfőjét is érintheti egy botrány, aminek lényege, hogy a rendőrség 1990-ben eltussolt egy ügyet.

A BBC egykori ünnepelt sztárarca, Jimmy Savile után újabb ismert brit közéleti személyiség kerülhet gyerekmolesztálási ügybe: az Independent szerint az egykori kormányfő, Edward Heath tehetett durva dolgokat. 1990-ben a wiltshire-i rendőrség hanyagul vizsgált ki egy ügyet, ami a Nagy-Britanniát 1970-74 között vezető konzervatív exkormányfőt is érintette, ezt vették elő ismét a hatóságok. Apropója, hogy egy nyugdíjazott rendőr jelezte a problémát a rendőri panaszbizottságnak.

A Független Rendőri Panaszbizottság (IPCC) szóvivője szerint az történt, hogy 1990-ben elindult a vizsgálat, de “egy személy” azzal fenyegetett, hogy szétkürtöli a 2005-ben elhunyt Heath érintettségét ebben. Ezután behúzhatta a kéziféket a wiltshire-i rendőrség. Ők most azt közölték, maguk is szemtanúkat és érintetteket keresnek, hogy azonosíthassák az áldozatokat. A rendőrség hozzátette, ha kiderül, hogy más is részt vett az állítólagos molesztálásokban, illetve tényleg eltussoltak akkori rendőrségi dolgozók egy ilyen ügyet, a felelősök bíróság elé kerülhetnek.

Fotó: Europress/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik