Nagyvilág

Az Iszlám Állam tagjait ölték meg Oroszországban

Az észak-kaukázusi országokban is aktív a terrorszervezet, de az állambiztonság most tizennéggyel csökkentette a dzsihádisták számát.

Az Iszlám Állam tizennégy tagjával végeztek a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) emberei az Oroszországi Föderációhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaságokban – tudósít az MTI. Ingusföldön vasárnap nyolc dzsihádistát öltek meg az állambiztonság erői, hétfőn pedig hatot Kabard-Balkárföld fővárosában, Nalcsikban.

A Csecsenfölddel szomszédos Ingusföldön likvidált terroristák a tájékoztatás szerint rendfenntartókat öltek meg. Az FSZB emberei állítólag Adam Tagilovval is végeztek, aki a hatóságok szerint részt vett a tavaly decemberi, több mint húsz áldozatot követelő grozniji terrortámadásban.

Az Észak-Kaukázusban egyébként rendszeresek a kisebb-nagyobb terrorakciók, rendszerint innen indulnak ki az Oroszországban elkövetett terrorcselekmények. A Szovjetunió 1991-es szétesése óta Oroszország két háborút vívott a szakadár csecsenekkel, az elmúlt években azonban helyettük iszlám szélsőségesek bukkantak fel. Az Oroszország észak-kaukázusi térségében aktív radikális szervezet, a Kaukázusi Emirátus nemrég szövetségre lépett az Iszlám Állammal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik