Nagyvilág

Tinédzser is megmászná a Mount Everestet

Mount-Everest(960x640).jpg (Array)
Mount-Everest(960x640).jpg (Array)

A most tizenegy éves kaliforniai fiú, Tyler Armstrong egy közel hétezres csúcson már túlvan, de 12 és félévesen már a világ legmagasabb hegyét is meghódítaná.

A fiú családjának közlése szerint 8848 méter magas csúcsot 2016 májusában készülnek meghódítani. Tyler akkor 12 éves és négy hónapos lesz, az eddigi legfiatalabb hegymászó 13 évesen és 10 hónaposan jutott fel a Mount Everestre.

 
Fotó: Europress 

A kaliforniai Tyler Armstrong eldöntötte, hogy még tinédzserként meghódítja mind a hét kontinens legmagasabb hegyét. Kettőt már sikerült: nyolcévesen a tanzániai Kilimandzsáró 5895 méter magas pontjára jutott fel, kilencévesen pedig szintén a legfiatalabbként az Andok 6962 méter magas csúcsára, az Aconcaguára mászott fel. Augusztusban Európa legmagasabb pontját, az 5642 méteres Elbruszt készül meghódítani a Kaukázus hegységben.

Hegymászásaival Taylor jótékony célra gyűjt: az igen ritka Duchenne-féle izomdisztrófiában szenvedők számára. Ez az örökletes betegség elsősorban a kora gyermekkorban lévő kisfiúkat érinti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik