Nagyvilág

Kéttonnás fa dőlt az ágyában alvó nőre, a hálószobát áttörve

Ágyra dőlt fa (Array)
Ágyra dőlt fa (Array)

Két órába telt, mire a mentőosztagoknak sikerült kiszabadítaniuk a fatörzs alá szorult amerikai nőt.

A szerencsés véletlenek összjátékának köszönheti egy New York állambeli nő, hogy élve megúszta, amikor a szomszédja telkén álló hatalmas tölgyfa rádőlt a házára, átzúzta hálószobája falát és ráesett, miközben az ágyában aludt. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a nagyjából kéttonnás fa hétfőn, nem sokkal éjfél után dőlt rá az emeleti szobában alvó húszéves nőre, és maga alá temette.

 Két órába telt, mire a szörnyű fájdalmakat átélő nőt ki tudták szabadítani a fa alól 

A helyszínre öt különböző mentőalakulat vonult ki, hogy kiszabadítsák a fatörzs alá szorult nőt, akiről csak két órán át tartó munkával tudták leemelni a fát, hidraulikus emelő segítségével – jelentette az NBC New York. A televízió beszámolója szerint az áldozat a mentés ideje alatt eszméleténél volt, és végül súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol jelenleg stabil állapotban fekszik.

 

A helyi tűzoltóparancsnok elmondása szerint több különböző dolognak köszönheti a nő, hogy túlélte az esetet. Segített, hogy a nő az oldalán feküdt, hogy a matraca elég vastag volt ahhoz, hogy csökkentse az ütés erejét, valamint az is, hogy az ágya hol helyezkedett el a szobában. Ezen felül hozzájárult a halálos tragédia elkerüléséhez az is, hogy a fa rádőlt egy elektromos vezetékre is, ami lelassította dőlését. A tűzoltóparancsnok szerint ez utóbbi kulcsfontosságú volt a tragédia elkerüléséhez.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért dőlt ki a hatalmas fa a településen, ahol az eset idején nem fújtak erős szelek, és eső sem esett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik