Nagyvilág

Nem vették észre a mentősök az autóroncsban lévő sérültet

A 28 éves áldozatot csak a balesetet szenvedett autóshoz másodjára kiérkező mentősök találták meg. Akkor már halott volt.

Egyelőre nincsen hivatalos magyarázat arra, hogyan nem vették észre a michigani Flint városában történt balesethez elsőként kiérkező mentősök, hogy egy férfi fekszik egy fának csapódott autó roncsaiban. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a Chevrolet Impala még július 18-án ütközött nagy sebességgel a fának, pár perccel hajnali négy óra után.

Egy közelben lakó férfi azonnal értesítette a balesetről a segélyhívón a hatóságokat. A férfival közölték, hogy rendőröket nem tudnak küldeni, mert egy gyilkosság és egy másik lövöldözés miatt nincsen szabad emberük, így csak a mentősök érkeztek ki. Akik viszont azt közölték, hogy az autó üres.

 
A mentősök azt gondolták, a sofőr elsétált a baleset helyszínéről
Fotó:ABC12 

Végül – több hívás után – egy újabb mentőautót küldtek ki a helyszínre, miután az egy szomszéd megvizsgálta a járművet, és meglátta a sofőrt. A második mentőautó reggel hat órakor ért ki a roncshoz, majdnem két órával az első segélyhívás után. Ők már megtalálták az áldozatot, de a 28 éves Cortez Cheathams akkor már halott volt. Pár perccel később már rendőrök is voltak a helyszínen.

Az esethez riasztott mentőtársaság szóvivője egyelőre nem tudott magyarázatot adni arra, hogyan volt lehetséges, hogy az először kiérkező mentősök nem vették észre az autóban heverő férfit, közölve, hogy még zajlik a belső vizsgálat az esettel kapcsolatban. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint lehetséges, hogy a mentősök ki sem szálltak a mentőautóból, úgy vizsgálták meg a járművet. Legalábbis ezt állította az a férfi, aki először hívta a 911-et az baleset miatt. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az áldozat életben volt-e akkor, amikor az első mentőautó a helyszínre érkezett. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik