Nagyvilág

Depardieu-nek nagyon tetszik az utolsó európai diktatúra

gerard depardieu, aljakszandr lukasenka (Array)
gerard depardieu, aljakszandr lukasenka (Array)

Azt mondta, nem ért a politikához, csak azt látja, hogy az emberek nagyon boldogok Fehéroroszországban.

Az egekig magasztalta Fehéroroszországot a fehérorosz tévében sugárzott interjúban Gerard Depardieu – a „munkakerülőket” büntető törvényt nagyszerűnek nevezte, miközben saját hazáját, Franciaországot az ingyenélők országának nevezte.

„Fehéroroszország olyan szép, mint Svájc, csak a svájci tehenek nélkül” – mondta a színész, hozzátéve, hogy ő nem ért a politikához, de azt látja, hogy az emberek nagyon boldogok az országban, ami egyébként az utolsó európai kemény diktatúra. Azután azt fejtegette, hogy régen Franciaországban is jó volt, de mára az ország egy merő katasztrófa lett, még Görögországnál is rosszabb, de erről nem is akar beszélni, mert csak szomorú lesz tőle.

Szerinte hazáját a szociális ingyenélők országává választották, milliók élnek segélyből, munka nélkül. Ezzel szemben egészségesnek és a demokrácia jelének nevezte az Aljakszandr Lukasenka elnök által áprilisban életbe léptetett, az „élősködőkről” szóló törvényt, melynek értelmében azok az állampolgárok, akik több mint fél éven át nem fizetnek jövedelemadót, kötelesek befizetni az államnak 240 dollárt.

A színész rendkívül intelligens embernek nevezte Lukasenkát, aki minszki rezidenciáján tévékamerák előtt tanította Depardieu-t kaszálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik