Nagyvilág

Kobra mart halálra egy kisállatboltban dolgozó kamaszt

kobra (Array)
kobra (Array)

Öngyilkosság gyanújával kezdett nyomozásba a rendőrség.

A csuklóján marta meg egy pápaszemes kobra a 18 éves Grant Thomsont a munkahelyén, egy kisállat-kereskedésben, a texasi Austinban. A rendőrség azonban úgy véli, nem véletlen baleset történt, öngyilkosságra gyanakszanak – írja a NY Daily News.

Az állatokért rajongó fiúra az autójában találtak rá, ami a munkahelye előtti parkolóban állt. Féltucat állat volt a kocsiban, többek között tarantula pókok, békák, és egy ártalmatlan barna kígyó. A fiú csuklóján két apró sebhely volt. „Sajnálom” – írta ki a Facebook üzenőfalára, percekkel azelőtt, hogy leállt a szíve. A rendőrség szerint addig ingerelte a kígyót, míg az megmarta.

 Grant Thomson (fotó: Facebook)

A fiú halála után kisebbfajta pánik tört ki a városban, az autójában talált állatok közül egyik sem volt emberre veszélyes, a kobrának nyoma veszett. A veszélyes hüllőt, amelyikről úgy hiszik, hogy Thomson halálát okozta, két nap múlva találták meg. Nem messze a fiú autójától, egy út szélén feküdt, testén hangyák nyüzsögtek: valószínűleg elütötték.

A kobra tetemét a város tiszti-állatorvosi hivatalába szállították vizsgálatra. Az eredményeket később összevetik majd Thompson boncolási jegyzőkönyvével, hogy biztosan kijelenthető legyen, annak a kígyónak a mérgétől halt meg.

Thompson megrendült édesanyja a lapnak azt nyilatkozta, hogy fia imádta az állatokat, egészen fiatal korától kezdve kisállatboltokban dolgozott. Az volt az álma, hogy egzotikus fajokat tenyésszen. Az anyának azonban fogalma sem volt róla, hogy a fiának olyan veszélyes állatai is vannak, mit a pápaszemes kobra.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik