Nagyvilág

Kikötözte, és felgyújtotta apja kutyáját, mert bepiszkított

Az apa attól tart, a letartóztatott 18 éves még arra is képes lenne, hogy bosszúból rájuk gyújtsa a házat.

Állatkínzás vádjával indítottak eljárást egy 18 éves amerikai fiú ellen, aki egy lánccal kikötözte, majd benzinnel lelocsolta és felgyújtotta apja kutyáját a férfi Indiana állambeli otthonában – jelentette a helyi sajtó. Brennen Cooperre az apja hívta ki a rendőröket, hogy tartóztassák le a Bud nevű kutya bántalmazása miatt. A kutya szerencsére túlélte az eset, mert az apa barátnőjének még időben sikerült eloltania a kutyát beborító lángokat. 

A fiú apja a Fox59 televíziónak elmondta: fia feltehetően félreértette egy kijelentését, amit akkor tett, amikor Bud bepiszkított a lakásba, mert gyerekei nem engedték ki. „Azt mondtam nekik, ha nem képesek felelőséget vállalni a kutyáért, akkor megszabadulunk tőle” – mondta Brian Cooper. Fia azonban ezt úgy értelmezte, hogy meg akarta ölni a kutyát. Ezért felgyújtotta a ház tornácán.

 Bud másodfokú égési sérüléseket szenvedett, de szerencsére túlélte az esetet
Fotó:Fox59 

Az apa a Fox59-nek kijelentette: nem biztos benne, hogy jó döntést hozott, amikor rendőröket hívott fiára, mert lehet, hogy inkább orvosi segítségre lenne szüksége, mint börtönre. A férfi elmondása szerint fia –akinek a beszámoló szerint „bajos múltja” van – mindössze három hete költözött hozzá. Most attól tart, még arra is képes lehet, hogy rájuk gyújtsa a házat, ha kiengedik a rendőrök, hogy megbosszulja letartóztatását. „Szüksége lenne egy orvosra” – jelentette ki a férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik