Nagyvilág

Obama a Central Parkban sétált, és ez nagy szó

obama(210x140).jpg (Array)
obama(210x140).jpg (Array)

Hivatalban lévő amerikai elnökök ritkán flangálhatnak csak úgy New Yorkban, Barack Obama most ezt tette lányaival. Mondjuk a fél parkot lezárták emiatt.

Ritkán engedheti meg magának egy hivatalban lévő amerikai elnök, hogy úgy töltse szabadidejét, ahogy Barack Obama tette szombaton: végigsétált két tizenéves lányával a New York-i Central Parkon – jelentette az amerikai média. A kiruccanást előre nem jelentették be, így az elnök megjelenése Manhattan parkjában igencsak meglepte a járókelőket, a kocogókat és a turistákat.

Obama két lányával, Maliával és Sashával sétált a parkban, illetve társaságukban volt még az elnök féltestvére, Majas Soetoro-Ng és férje Konrad Ng. A first lady, Michelle Obama nem tartott velük. Az elnök biztonságáért felelős szakszolgálat, a Secret Service mintegy félszáz ügynöke vigyázott rájuk, Manhattan felett helikopterek köröztek. A park jelentős részét lezárták a biztonsági szolgálat emberei.

Obama és családtagjai hot-dogot vásároltak a parkban, az amerikai elnök pedig elbeszélgetett a bangladesi születésű hot-dogossal. A húszperces séta után az elnök elment két lányával egy hiphop musicalre, amit a Broadway egyik színházában adtak elő, és ami a függetlenségi háború idején játszódik. Eric Shultz fehér házi szóvivő azt mondta, hogy az elnöknek tetszett a darab, és az előadás alatt mellette ült a rendező, Lin-Manuel Miranda.

Az elnök egy három évvel ezelőtti New York-i pártrendezvényen elpanaszolta, hogy nehezen viseli az őt oltalmazó biztonsági rendszer miatti korlátokat, mert olyan egyszerű dolgokat sem tehet meg, hogy bemegy egy könyvesboltba vagy kávézóba, vagy pedig végigsétál a Central Parkon. Obama négy évig élt az amerikai nagyvárosban, a New York-i Columbia Egyetemnek volt a diákja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik