Nagyvilág

Amikor az Iszlám Állam már a Hamásszal harcol

gáza (Array)
gáza (Array)

Ha így folytatja a világkalifátusért küzdő szervezet, nem az amerikai légicsapások fognak vele végezni, hanem a többi iszlamista terrorbrigád.

Legalább négy robbantásban megsemmisült öt, a Hamász palesztin szervezet tisztviselőinek tulajdonában lévő autó – közölte vasárnap a helyi sajtó. A beszámolók szerint két ember megsebesült a reggel történt merényletekben.

A kocsik a tisztviselők házai előtt parkoltak a város Sejk Radván negyedében. A történtekről szemtanúk számoltak be, akik elmondták, hogy a helyszínen, az elszenesedett autók mellett az Iszlám Állam (IÁ) zászlaját festették a falra.

A robbantásokat egyesek szerint az váltotta ki, hogy a Hamász nemrég számos rajtütést hajtott végre a Gázai övezetben az IÁ feltételezett támogatói ellen, több tucatnyi embert pedig őrizetbe vettek.

Korábban az Iszlám Állam Jeruzsálemi Partizánjai elnevezésű szervezet vállalt felelősséget a Hamász katonai szárnyának egyik támaszpontja elleni májusi támadásért, valamint a Hamász egyik magas rangú biztonsági vezetőjének autója elleni júniusi merényletért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik