Nagyvilág

Az alagúton próbáltak Angliába jutni, áramütést szenvedtek

csatornaalagút (Array)
csatornaalagút (Array)

Menekültek ezrei tesznek elkeseredett próbálkozásokat, hogy a franciaországi Calaisból átszökjenek valahogy a szigetországba.

Megsérült három menekült, akik a Csatornaalagúton keresztül próbáltak Nagy-Britanniába jutni – írja a The Local. A férfiak egy vonatra próbáltak felkapaszkodni az alagút bejáratánál, amikor áramütés érte őket. Az egyik, Afganisztánból érkezett menekült súlyos sérülést szenvedett, a másik kettő, pakisztáni férfi könnyebb sérülést szenvedett.

Az elmúlt hetekben több esetben is előfordult, hogy a La Manche-csatorna alatt húzódó alagúton keresztül, vakmerő módon próbáltak bejutni Nagy-Britanniába. A múlt héten holtan találtak egy embert az alagútban, aki a járműveket szállító gyorsvasútra próbált felugrani, június végén egy etiópiai férfi is hasonlóan járt.

A franciaországi Calaisban több ezer menekült várja, hogy valahogyan átjusson a szigetországba, akár az alagúton, akár a kompokon keresztül, járművekre felkapaszkodva. Többen azzal is megpróbálkoztak, hogy átússzák a Csatornát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik