Nagyvilág

Halálos áldozata is van a munkácsi tűzharcnak

Szélsőséges fegyveresek csaptak össze egy képviselő testőreivel, majd a rendőrökkel a kárpátaljai városban.

Többen megsebesültek és valószínűleg halálos áldozatok is vannak a kárpátaljai Munkácson, miután lövöldözés tört ki a Jobboldali Szektor szélsőséges szervezet fegyveresei és az ukrán parlament egyik kárpátaljai képviselőjének emberei, valamint a helyszínre érkező rendőrök között – tudósít az MTI.

Az összecsapás az Antresz sportkomplexumnál kezdődött, amikor a magukat a Jobboldali Szektor tagjainak mondó fegyveresek be akartak hatolni a létesítménybe, de ezt az ott tartózkodó Mihajlo Lanyo képviselő testőrei megakadályozták. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök és az Ukrán Biztonsági Szolgálat emberei.

A konfliktus másfél óra elteltével a Munkács mellett elhaladó Csap-Kijev autóútra tevődött át. A szélsőséges fegyveresek és a rendőrök közti tűzhrcban kiégett két rendőrautó és találat ért több arra haladó járművet is. A tűzpárbaj után a fegyveresek a közeli erdőbe vonultak vissza. A rendőrök nagy erőkkel terrorellenes műveletbe kezdtek.

A munkácsi járási központi kórház tájékoztatása szerint meghalt egy ott kezelt, sebesült fegyveres. A Jobboldali Szektor azt közölte, hogy két tagja vesztette életét, négyen pedig megsebesültek. Rendőri jelentések szerint összesen kilenc sebesültje van a konfliktusnak, köztük a kommandós egység parancsnoka.

Petro Porosenko ukrán elnök arra szólította fel a rendvédelmi szerveket, hogy fegyverezzék le és fogják el a Munkácson lövöldöző, békés lakosokat megölő bűnözőket.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik