Nagyvilág

Svédországban és Dániában is sztrájkolnak a Ryanair ellen

ryanair (Array)
ryanair (Array)

A dán szakszervezetek sztrájkot hirdettek a Ryanair ellen, mire az bejelentette: kiviszi az országból egyetlen gépét. Svédország szomszédja oldalára állt - írta meg a Turizmus Online.

A Turizmus Online cikke szerint még egy Ryanair-repülőgéppel gazdagodhat a litvániai Kaunas repülőtere, a légitársaság ugyanis oda telepítené át a Koppenhágában állomásozó egyetlen járművét július 14-én.

A döntés oka, hogy a Ryanair és a dán szakszervezetek között egy régóta húzódó vita áll fenn, mivel utóbbiak kollektív megállapodást szeretnének kötni a légitársasággal, amibe azonban már jó ideje nem egyezik bele a Ryanair. A dán munkaügyi bíróság nemrég kimondta, hogy a szakszervezetek sztrájkolhatnak Koppenhágában emiatt, akik aztán be is jelentették, hogy július 18-ától sztrájkba kezdenek, ezután döntött úgy a légitársaság, hogy gépét átviszi Kaunas repülőterére.

A szomszédos Svédország kiáll a dánok mellett: a dán szakszervezet bejelentette, ők is ztrájkot hirdetnek, két szereplő is azt nyilatkozta, teljesen természetes, hogy ebben a kérdésben kiáll Dánia mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik