Nagyvilág

Jó hír homofóboknak: Putyin nem hagyja cserben önöket

putyin homofób zászló (Array)
putyin homofób zászló (Array)

Heteró büszkeség zászlót tervezett az Egységes Oroszország párt. De az is lehet, hogy lopták.

Fontos év az idei az LMBTQI közösség számára: Írországban fülkeforradalomszerű népszavazás, az Egyesült Államokban pedig a legfelsőbb bíróság döntése adott szabad jelzést az azonos nemű párok házasságának.

Vannak persze, akiket kifejezetten elkeserítenek a fejlemények: mintha az ő boldogságuk kevesebb lenne attól, hogy másoknak is jut. Ilyen például Vlagyimir Putyin, orosz elnök és az ő Egységes Oroszország pártja. Bár a homoszexualitást nem tiltották be konkrétan, két éve olyan gumitörvényt hoztak, melyre hivatkozva bármikor odacsaphatnak az LMBTQI embereknek.

Amerika szivárványba borulásának hírére is, azonnal igyekeznek megüzenni a világnak: ők nem hisznek az egyenlősdiben. Az Egységes Oroszország új lobogót bontott: a heteró büszkeségét, amin egy ideálisnak tartott, háromgyermekes (két fiú, és egy lány) család képe látható, alatta a felirat: „igazi család” közösségi portálosan, hesteggel.

Kép: Instagram 

 

„Ez a mi válaszunk az azonos nemű házasságra, a család koncepciójának megcsúfolására. Figyelmeztetnünk kell mindenkit a meleg-hullám veszélyeire, és a tradicionális értékeket támogatnunk a hazánkban” – nyilatkozta a zászlóról Andrej Lisovenko, az Egységes Oroszország elnökhelyettese, az Izvesztyijának.

Miután a párt hívei elkezdték terjeszteni a vadonatúj lobogót a közösségi portálokon, felbukkantak fotók egy francia melegellenes mozgalom zászlajáról.

(via: SBS)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik