Nagyvilág

Ismerjék meg Kimet, aki halomra öli embereit!

kim katonákkal (Array)
kim katonákkal (Array)

Eddig hetven embert végeztetett ki Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor, amióta hatalomra jutott. Köztük volt több családtag és magas politikai vezető is. Géppisztolyt és mérget is használt, elbóbiskolni nem ajánlott a közelében.

Jun Bjung Sze, dél-koreai külügyminiszter arról beszélt egy fórumon, hogy Un terrorja arra ösztökéli a külföldön dolgozó észak-koreaiakat, hogy Dél-Koreába disszidáljanak. A dél-koreai külügyminiszter azt nem fedte fel, hogy honnan van tudomása az észak-koreai kivégzések számáról, írja a Washington Post.

„Dzsang, a kutyánál is rosszabb emberi söpredék”

Sorra vesszük az észak-koreai vezér jelentősebb és teljesen értelmetlen halálos ítéleteit, itt van rögtön a nagybátyja, Dzsang Szong Tek, akit korábban az ország második emberének neveztek, a diktátor mentorának, jobb kezének. „Dzsang, a kutyánál is rosszabb emberi söpredék, a háromszor is megátkozott árulást követte el az őt atyai szeretettel övező pártjával és vezérével szemben” – ezzel indokolta akkor a koreai tévé a kivégzést.

 Kép: KCNA

Sorozatlövő géppisztollyal vetettek véget életének, de előtte, még a per során elismerte, hogy a hadseregben szolgáló cinkosai segítségével államcsínyt tervezett.

A felesége követte

Dzsang felesége, Kim Gjong Hi a koncepciós per után többször is kirohant az ország vezetője ellen, a CNN-nek nemrég nyilatkozott egy magas rangú disszidens, szerinte a diktátor tavaly parancsot adott nagynénje meggyilkolására. A meggyilkolásról csak Kim Dzsong Un személyes testőrsége, a 974-es Egység tudott, ez szivárgott ki mostanra és szereztek róla többen is tudomást a pártvezetés felső köreiben.

Felesége a férfi halála után eltűnt a nyilvánosság elől, de sokáig úgy tűnt, életben hagyja őt az ország első számú vezetője, ráadásul tavaly decemberben munkát kapott a párttól, a magas rangú párttagok temetésének főszervezője lett. Úgy tűnik, mégis megmérgezték.

A nőket sem kíméli

Volt barátnőjét is kivégeztette, a hivatalos verzió szerint Hjon Szong Vol pornófilmet forgatott magáról és bibliákat rejtegetett, ezért ő is azon előadók között volt, akiket még 2013 augusztusában fejbelőttek. A volt barátnő az Unhusu nevű zenekarban énekelt, a zenekart feloszlatták és több tagot is kivégeztettek. A diktátor felesége ugyanakkor szintén a zenekar tagja volt.

A kormányalakításhoz nagyon ért

A BBC beszámolója szerint megölték az ország védelmi miniszterét, Hjon Jong Csolt. Dél-koreai hírszerzési források szerint nagyközönség előtt, légelhárítási ütegekkel végeztek Hjonnal, aki hűtlen lett az elnökhöz. Úgy tudni, egy Kim részvételével zajlott eseményen elaludt, illetve korábban sem irányította megfelelően az alá tartozó szervezetet.

 Kép: Europress Fotóügynökség

Később megírtuk, Kim Dzsong Un a hatodik védelmi miniszterét fogyasztja már, a KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség egy jelentésében felsorolt több olyan katonai vezetőt, aki a vezér kíséretében volt a hadsereg egyik művészeti bemutatóján. A felsorolásban Pak Jong Szik négycsillagos tábornok rögtön a hadsereg politikai főosztályának igazgatója, Hvang Pjong Szo után szerepelt. Szakértők szerint ez megerősíti azt a feltételezést, hogy Pak lett az új védelmi miniszter.

Ha igaz, hogy Pak Jong Szik az új miniszter, akkor Kim Dzsong Un uralma alatt ő már a hatodik védelmi miniszter.

A főépítész és a teknőstelep vezetője

Az észak-koreai propaganda napokon keresztül hirdette az ország legújabb állami megrendelésre készült épületének átadását – írta a Mirror. Az új phenjani terminált üvegablakok borítják, több luxusbolt, kávézó, sőt egy csokoládé-szökőkút is helyet kapott benne.

Arról azonban már nem számoltak be, hogy a terminált tervező iroda vezetője, bizonyos Ma Von Csun tavaly egész egyszerűen köddé vált. Úgy tudni, Csun volt a legfontosabb építész Észak-Korea legnagyobb építkezési projektjei mögött, amikor öt másik, magas rangú tisztviselővel együtt letartóztatták és meggyilkolták Kim Dzsong Un parancsára.

Csunt 2014 novemberében végezhették ki korrupciós vádak, illetve amiatt, mert „nem követte a neki adott utasításokat”. Az építkezést ugyanis állítólag azért kellett felfüggeszteni, mert Kim elégedetlen volt az új reptér terveivel, ez pedig többek közt Csun halálához is vezetett.

 Kép: Europress Fotóügynökség

Legutóbb pedig egy teknősbékatelep vezetőjét végeztette ki, mert az képtelen volt homárokat szaporíttatni a teknősfarmon, írta a Vice. A homárok mellett a teknősökkel is rosszul bánt a telep vezetője, amit még Kim Dzsong Un apja, Kim Dzsong Il alapított. A vezér szerint nem kaptak elég vizet és élelmet, ezért sokan elpusztultak. Ezért a legtöbb helyen leváltani szokták az embert (mármint nem azért, mert nem tud homárokat szaporíttatni és vizet adni a teknősöknek, hanem alkalmatlanság miatt), a diktátor azonban ezt a módszert ritkán alkalmazza. Ő volt a hetvenedik Kim Dzsong Un-áldozat.

A kivégzések pontos számáról nincs megbízható adat, a dél-koreaiak szerint 2000 óta 1382 embert végeztethettetek ki nyilvánosan az északi szomszédban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik