Nagyvilág

Meghalt a világ legidősebb férfija

Japán életkép (Array)
Japán életkép (Array)

112 éves volt. A világ mostani legidősebbje szintén japán, szintén 112 éves.

Száztizenkét éves korában meghalt a japán Momoi Szakari, a legidősebb férfi a világon – jelentették tokiói hivatalos források.

A férfi krónikus vesebetegségben hunyt el egy tokiói kórházban vasárnap. Momoit 2014 augusztusában nyilvánította a Guinness-világrekordok a Föld legidősebb férfijának, miután az addigi rekorder, egy lengyelországi születésű aggastyán 2014 júniusában, 111 éves korában az Egyesült Államokban elhunyt.

Momoi Szakari tanár, valamint középiskolák igazgatója volt a Tokióhoz közeli Szaitama és Fukisima prefektúrákban. Amikor 2013-ban Szaitama város polgármestere meglátogatta a tokiói nyugdíjasotthonban, Momoi emlékezetből szavalt kínai verseket, jól érezte magát, naponta háromszor étkezett – tették hozzá a tokiói tisztviselők.

Momoi halála után a 112 éves a nagojai Koide Jaszutaro vált japán legidősebb férfijává az ország egészségügyi minisztériuma szerint.

A világ legidősebb embere hivatalosan egy nő, az amerikai 116 éves Susannah Mushatt Jones, aki hétfőn ünnepelte születésnapját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik