Nagyvilág

Szintet lépett bunkóságban a republikánus elnökjelölt

Donald Trump most pártbeli vetélytársa, Jeb Bush feleségére szólt be, továbbra is a bevándorló-vonalon maradva.

Zajlik a harc az amerikai republikánusok között, hogy ki legyen a párt elnökjelöltje a jövő évi választáson. A két legesélyesebb jelölt Jeb Bush, az előző republikánus elnök öccse és Donald Trump milliárdos. Igaz, Trump kihúzta a gyufát, miután erőszaktevőknek és drogkereskedőknek nevezte a mexikóiakat, olyannyira, hogy minden magára adó cég – köztük az NBC és az Univision tévétársaság, valamint a Macy’s – megszakította vele a kapcsolatot.

Most viszont szintet lépett: a Twitteren Jeb Bush feleségét vette a szájára, egészen pontosan azt írta, hogy tudja, miért szereti annyira Jeb Bush az illegális bevándorlókat – mert a felesége is az. Igaz, Trump nem sokkal később ki is törölte ezt a bejegyzést, de addigra már mindenki látta. A bejegyzésből egyébként annyi igaz, hogy Jeb Bush felesége valóban mexikói, akkor ismerkedtek meg, amikor Bush még középiskolásként a közép-amerikai országba látogatott.

Az igazság az, hogy Trumpnak így még saját párttársai szimpátiáját sem sikerült elnyerni, egyedül Ted Cruz texasi szenátor áll ki mellette teljes mellszélességgel, aki szerint a párton belüli „washingtoni kartell” nem akar tudomást venni a bevándorlásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik