Nagyvilág

Ókori amfiteátrumban gyilkolt az Iszlám Állam

iszlám állam kivégzés (Array)
iszlám állam kivégzés (Array)

Huszonöt katonát végeztek ki – közönség előtt.

Közönség előtt végzett ki huszonöt szíriai katonát az Iszlám Állam Palmüra ókori amfiteátrumában – tudósít az MTI. Az erről szóló videofelvételt szombaton tette közzé a terrorszervezet. A felvételen szereplő hóhérok nagyon fiatalnak, serdülőkorúnak tűnnek.

Közben az észak-szíriai Aleppóban évek óta nem látott hevességű harcok robbantak ki. Több száz tüzérségi lövedék és rakéta csapódott be a város különböző részeiben. A kormányellenes szervezetekből összeállt egyik koalíció szombatra virradóra elfoglalt egy stratégiai fontosságú támaszpontot a kormányhadseregtől.

A síita Hezbollah által támogatott elitalakulatok viszont a lázadók kezén lévő hegyi üdülőközpontot, Zabadanit vették ostrom alá. Ha ikerrel járnak, az erősíti pozícióikat a Libanonnal határos szíriai területeken és megszilárdítja a Bejrút-Damaszkusz közt vezető országút feletti kormányellenőrzést. Az üdülőhely 2011 óta van a felkelők kezén.

A lázadók a zabadani offenzívára adott válaszként tüzérségi támadást intéztek Damaszkusz ellen, a támadásnak a szíriai állami hírügynökség szerint egy halálos és két sebesült áldozata van. Az ENSZ adatai szerint a szíriai polgárháborúnak eddig már több mint 220 ezer áldozata és legkevesebb egymillió sérültje van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik