Nagyvilág

Nyulakat ölt az órán egy gimnáziumi tanár – a szülők a vérét akarják

nyul(210x140).jpg (Array)
nyul(210x140).jpg (Array)

A szabadidejében nyúltenyésztéssel foglalkozó biológiatanár sokkolót használt, majd felboncolta az állatot.

Tajtékzanak két középiskolás osztály diákjainak szülei az alsó ausztriai Hornban, mert egy biológiatanár nyulakat ölt meg, és boncolt fel a tanulók előtt – írja a The Local osztrák kiadása.

A tanár, aki szabadidejében nyulakat tenyészt, hétfőn a saját állományából vitt be az iskolába egy állatot, majd az egyik negyedikes osztálya előtt, az órán egy sokkolóval megölte, majd felboncolta. Másnap egy másik osztálynak ugyanilyen órát tartott.

A keddi osztály diákjai már tudták, hogy mire kell számítaniuk. Néhányan érzékenyebb tanuló, összegyűjtött némi pénzt, hogy megvegyék a nyulat, így megmentve az életét. Az oktató azonban visszautasította az ajánlatot, és közölte a gyerekekkel, hogy a nyúl lesz majd este a vacsorája.

Miután nem csak diákok, hanem a szülők is panasz emeltek a biológia tanár ellen, az iskolatanács megígérte, hogy kivizsgálják az ügyet. A tanárra fegyelmi meghallgatás, és valószínűleg felfüggesztés vár majd.

Egy helyi tanfelügyelő, Hermann Helm azt nyilatkozta a Heute-nak, hogy a régóta ismerik már az „unortodox” oktatási módszereiről elhíresült tanárt, aki ezúttal tényleg túl messzire ment. „Figyelmeztetést írtam neki, és felszólítottam, hogy a továbbiakban tartózkodjon a hasonló módszerektől. Jövő héten személyesen is beszélek majd vele” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik