Nagyvilág

Saját főnökét fejezhette le a franciaországi merénylő

grenoble-i merénylet (Array)
grenoble-i merénylet (Array)

A gyilkos felesége is megszólalt, azt mondta: a szíve majdnem megállt a hírek hallatán, eddig teljesen normális életük volt.

Mint korábban írtuk, 2006 óta megfigyelte a rendőrség a pénteki közép-franciaországi merénylet elkövetőjét, de 2008-ban kikerült a látókörükből. A marokkói származású, háromgyermekes apa, Yassim Sahli ugyanakkor büntetlen előéletű. A Reuters értesülése szerint a férfi hivatásos sofőrként dolgozott.

Sahli autóval rontott be egy vegyi üzem területére, ahol robbanás is történt, amiben ketten megsebesültek. A telep kerítésére tűzve egy ember levágott fejét találták meg.

Az AFP arról adott hírt, hogy elfogták a merénylő feleségét. Nem sokkal azelőtt a nő egy francia rádió adásában szólalt meg, ahol elmondta: nem érti a történteket. „Megáll a szívem, a hírekben azt mondták, hogy a férjem terrorista merényletet követett el, de ez lehetetlen” – mondta. „Normális családi életünk van, eljöhetnek a házunkhoz, megnézhetik, hogy normálisan élünk” – tette hozzá. A nő elmondta: férje csütörtökön este hazament a munkából, teljesen megszokott estéjük volt, hét órakor pedig, mint minden nap, munkába indult. Sahli felesége azt is hozzátette, hogy három gyermekükkel hívőként élnek, de nem szélsőségesek.

A France24-nek biztonsági források arról számoltak be, hogy a halálos áldozat, akit lefejeztek, egy helyi szállítmányozási társaság vezetője, Sahli főnöke.

Francois Hollande francia elnök arra figyelmeztetett, hogy az eseményekből nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni. Kijelentette: mindent megtesznek az állampolgárok biztonságáért, de szabadságuk védelméért is. Kizárta, hogy a merényletnek bármi köze lenne a tunéziai terrortámadáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik