Nagyvilág

Cameron eltökélt a brit EU-tagság mellett egy kiszivárgott beszélgetés szerint

david cameron (Array)
david cameron (Array)

Egy meg nem nevezett uniós vezetőnek azt mondta: arról akarja meggyőzni a választókat, hogy a tagság feladása jóval kockázatosabb lenne, mint a maradás.

Egy kiszivárgott beszélgetésből kiderült: David Cameron brit miniszterelnök arra törekszik, hogy az ország EU-tagságáról tervezett népszavazás nyomán Nagy-Britannia az unió tagja maradjon. A The Guardian jutott hozzá egy bizalmas leirathoz, amely Cameron és egy másik meg nem nevezett uniós vezető beszélgetését rögzíti.

Cameron azt mondta tárgyalópartnerének, hogy a kampányban az EU-tagság feladásának hátrányait kívánja markánsan hangsúlyozni és bízik abban, hogy a választók a brit tagság fenntartására voksolnak, ha a többi lehetőséget sikerül kockázatosként bemutatni.

A leiratból az is kitűnik, hogy Cameron már jövőre meg szeretné tartani a népszavazást. A miniszterelnöki hivatal nem cáfolta a dokumentum hitelességét, de csak annyit közöltek, hogy a kormány az EU-reformokról szóló tárgyalásokról „nem kíván folyamatos helyszíni közvetítést adni”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik