Nagyvilág

Öt napot élt túl a dzsungelben a zuhanás után anya és kisbabája

Még a légierő is csodának minősítette, hogy anya és kisgyereke túlélte a repülőbalesetet, meg a több napot, amíg keresték őket.

Öt nappal azután, hogy lezuhant egy kisrepülő Kolumbiában, túlélőket találtak a roncsoknál – írja a BBC. A kolumbiai légierő is úgy kommentálta a túlélők megtalálását, mint csodát. Ráadásul egy anya és kisbabája úszták meg a katasztrófát. A 18 éves Maria Nelly Murillo és egyéves kisfia Choco tartományban zuhant le Cessna repülőjével. Csak a nő sérült meg, kisebb égési és vágási sérülésekkel látták el.

A kétmotoros gép Quibdo városából szállt fel és a partmenti Nuqui városába tartott, amikor szombaton eltűnt. A baleset okáról nem tudni. A mentőcsapatok hétfőn értek a roncsokhoz, a pilótát, Carlos Mario Ceballost holtan találták a pilótafülkében, a gép ajtaja pedig félig nyitva volt, de senki sem volt a környéken.

Egy 14 fős osztag indult a keresésükre a dzsungelben, három nap alatt leltek a nyomukra, majd a quibdói kórházba vitték őket. “Ez egy csoda. Ez egy nagyon vad vidék és egy ez katasztrofális baleset volt” – mondta Hector Carrascal a légierőtől, aki szerint az anya keménysége adhatott erőt a kisbabának, hogy túlélje a megpróbáltatást.

Fotó: Europress/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik