Nagyvilág

Halálra ítélték a bostoni robbantót

Carnajev-per (Array)
Carnajev-per (Array)

Hivatalosan kihirdette Dzsohar Carnajev halálos ítéletét szerdán Bostonban az illetékes szövetségi bíró, miután az esküdtszék májusban bűnösnek találta őt a városban 2013-ban megtartott maratoni futóverseny nézői és versenyzői elleni robbantásos merénylet elkövetésében és a legsúlyosabb büntetés kiszabása mellett döntött.

Carnajev, aki a világszerte nagy figyelemmel kísért tárgyalása során egyetlen alkalommal sem szólalt meg, az ítélethirdetéskor bocsánatot kért az áldozatoktól és a túlélőktől és isten segítségét kérte számukra, a maga, a bátyja és a családja számára pedig isteni irgalmat.

A bostoni bíróság épületének közelében szerda délután őrizetbe vettek egy férfit, akit behajtott a biztonsági kordonnal körülvett területre. A helyszínen egy húsvágó bárdot foglaltak le.

Két éve egy maratoni futóversenyen a Dagesztánból bevándorolt csecsen nemzetiségű Carnajev-testvérpár robbantásos merényletet követett el, melynek következtében hárman meghaltak, 264-en pedig megsebesültek. A terrorcselekmény után négy nappal egy rendőrt is megöltek.

Az idősebbik testvér a rendőrökkel vívott tűzpárbajban vesztette életét, a súlyosan sebesült Dzsohart viszont élve elfogták.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik