Nagyvilág

Hatalmas körfűrész vágott ketté majdnem egy autóst

Mintha csak a Mad Max elevenedett volna meg Kínában. 

„Csak egy csattanást hallottam, majd fehér füstöt láttam magam előtt” – mondta el a kínai sajtónak a szerencsétlenül járt autós, aki a beszámolók szerint csak akkor vette észre, hogy mi találta el autóját, amikor félrehúzódva kiszállt a járműből. A látvány sokkolta. Az autó elejéből ugyanis egy hatalmas körfűrésztárcsa állt ki, ami nagyjából fél méter mélyen volt beékelődve a motortérbe.

 
A sofőrt sokkolta a látvány, amikor kiszállt autójából
Fotó:News China 

A furcsa baleset még előző hét szerdán, délután 4 óra előtt történt a Csungking városába vezető autópályán. A helyi rendőrség közlése szerint a másfél méter átmérőjű körfűrésztárcsa egy kisteherautóról esett le, amikor a jármű vezetője elvesztette az irányítását az autó felett és nekicsapódott a középső elválasztó korlátnak és a platón lévő szerszámok – köztük négy körfűrésztárcsa – lerepültek. Egyik pedig a szembejövő sávba repült, eltalálva a férfi autóját.

 
És még szerencsésnek is mondhatja magát 
Fotó: News China 

A rendőrség közlése szerint a sofőr hatalmas szerencsével került el a halált, vagy a súlyos sérüléseket. Ha csak egy kicsit is gyorsabban megy, vagy a körfűrésztárcsa más szögben találja el az autóját, könnyedén kettévághatta volna a férfit. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik