Nagyvilág

A tálibok megtámadták az afgán parlamentet

terrorizmus (Array)
terrorizmus (Array)

Legalább négy nagy erejű robbanás rázta meg Kabul belvárosát, fegyveresek hatoltak a parlament épületébe.

Az afganisztáni tálibok támadást indítottak hétfőn a kabuli parlament ellen: egy rendőrparancsnok szerint egyidejűleg négy pokolgépet robbantottak fel az épület előtt, majd golyózáport zúdítottak felé, miközben a képviselők bent üléseztek, most iktatták volna be az ország új védelmi miniszterét, Masszúm Stanekzajt.

Az őröknek sikerült visszaverniük az ostromot, és a támadó hat tálib fegyveres egy épülőfélben lévő közeli házban húzta meg magát. A rendőrség körbevette ezt a félkész épületet, majd mindegyiküket megölte a Reuters hírügynökség jelentése szerint.

A hatóságok szerint a parlamenti képviselők biztonságban vannak, de a parlament épületéből mégis sűrű füst dőlt az utcára, egyelőre 19 sebesültről tudni.

A belügyminisztérium szóvivője azonban csak egy nagy robbanásról tud, írja a BBC. A tálibok már korábban is követtek el hasonló, összehangolt támadást kormányzati célpontok ellen. A Reuters értesülései szerint a támadás egy öngyilkos merénylő robbantásával indult, ezt követően vették tűz alá a parlamentet a közelben rejtőző fegyveresek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik