Nagyvilág

Megtámadták Ukrajna rosztovi főkonzulátusát

ukrajnai-szakadarok(650x433).jpg (Array)
ukrajnai-szakadarok(650x433).jpg (Array)

Ismeretlen elkövetők megtámadták szombatra virradóra Ukrajna főkonzulátusát a délnyugat-oroszországi Rosztov-na-Donu városában, jelentette az ukrán és az orosz média.

Az orosz rendvédelmi szervekre és titkosszolgálatra (FSZB) hivatkozó reggeli híradások szerint “csoportosan elkövetett szervezett” támadás történt. Az UNIAN ukrán hírügynökség közölte, hogy a támadók éjfél után körülbelül egy órával érkeztek a helyszínre.

Vitalij Moszkalenko rosztovi főkonzul azt mondta, hogy a támadók téglákkal bezúzták az első emeleti ablakokat, tojással és paradicsommal megdobálták az épületet, a homlokzatot pedig méregzöld színű foltot hagyó fertőtlenítőszerrel öntötték le. A diplomáciai külképviselet egyes berendezéseit megrongálták, leverték a falon lévő bronztáblát. A támadás után 20-30 perccel rendőrök vették körül az épületet – tette hozzá a főkonzul.

Egy másik ukrán diplomata, Olekszandr Kovtun azt mondta, hogy a támadókon álarc volt, és a város központjából érkeztek, ahol az FSZB és a rendőrség épülete van. Felhívta a figyelmet arra, hogy a támadás után rögtön megjelentek a helyszínen az orosz újságírók. Őrizetbe vettekről egyelőre nem érkezett hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik