Nagyvilág

Három nap börtönnel megúszták a hegycsúcson pucérkodók

meztelenkedés malajziában (Array)
meztelenkedés malajziában (Array)

Az a szerencséjük, hogy már leülték a büntetést, az a pechjük, hogy még pénzbírságot is kell fizetniük. Dehát aki felhúzza a Kinabalu szellemét, az ne reklamáljon!

Három nap elzárásra és komoly pénzbírságra ítéltek pénteken Malajziában négy külföldi turistát, akik meztelenül fotóztatták magukat az ország legmagasabb hegycsúcsán, a 4095 méter magas Kinabalun. A bíróság közszeméremsértés miatt ítélte el a holland, a brit és a két kanadai állampolgárt. Büntetésüket már letöltötték, sőt tovább is voltak bezárva, mivel négy napig voltak előzetes letartóztatásban, ám addig nem engedik szabadon őket, míg nem fizetik ki a fejenkénti 350 ezer forintnyi bírságot.

Egy helyi online lap szerint a turisták abban versengtek egymással a Kinabalun, hogy ki bírja tovább ruhátlanul a fogcsikorgató hidegben. A csoportban eredetileg tízen voltak, hat társuknak azonban nem jutottak nyomára a maláj hatóságok.

 

A vádat egyébként akár földrengés előidézésével is megfejelhették volna. Egy helyi tisztviselő szerint a hegycsúcs szent hely, és a pucér akció megharagította a hegy szellemét, aki pár nappal később 5,9-es erősségű földrengéssel büntetett. A természeti csapás 18 túrázó halálát okozta. Az ügyész nem talált ok-okozati összefüggést a földrengés és a ruhátlanság között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik