Nagyvilág

Kétezermilliárd forintot követel az orosz oligarchától elvált felesége

potanyin házaspár (Array)
potanyin házaspár (Array)

Harminc évi házasság után havi rongyos hetvenmillióval szúrnák ki a szemét.

Kétezermilliárd forintnyi vagyont követel a leggazdagabb oroszként számon tartott Vlagyimir Potanyintól volt felesége. Natalia Potanyina harminc évig élt együtt az oligarchával, három gyermekük is született, mígnem tavaly elváltak.

Potanyin ötvenmillió dollárnyi befektetést, moszkvai, londini és new york-i ingatlanokat, valamint havi 250 ezer dollár járadékot ajánlott fel Nataliának, a nő azonban azt mondja: ennél többet érdemel. Az orosz törévények szerint a házasság ideje alatt megszerzett vagyonon a házastársak váláskor egyenlő arányban osztoznak, így Natalia Potanyina beperelte volt férjét.

Potanyin egyebek mellett a világ legnagyobb nikkel-termelő vállalatának 30 százalékos tulajdonosa, mely a sarkkörön túli Norilszkban foglalkozik színesfém-bányászattal. A rendkívül jövedelmező vállalat tizenöt százalékos tulajdonrészére is igényt tart az asszony, aki azt mondta: nagyon szerette férjét, ezért óriási dráma volt számára, hogy elhagyta. Azt mondta, a stratégiai jelentőségű vállalatok férjétől megszerzett részvényeit az állam kezelésére bízná.

Natalia kijelentette: volt férjének valójában jóval nagyobb a vagyona annál, mint aminek a felét szeretné megkapni. Szerinte Potanyin szerette Oroszországon kívül tudni a pénzét, offshore cégekbe vitte tulajdonát.

Potanyin egyébként korábban azt mondta: hatalmas vagyona felét jótékonysági célokra fordítaná, egyebek mellett azért, hogy megvédje gyerekeit attól, hogy olyan hatalmas vagyon szálljon rájuk, aminek birtokában már semmi nem motiválná őket az életben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik