Nagyvilág

Kikerültek a képek, amikor az oroszlán megölte a Trónok harca munkatársát

oroszlan(960x640).jpg (Array)
oroszlan(960x640).jpg (Array)

Kate Chappellt halálra marta egy oroszlán, amikor egy dél-afrikai szafarin lehúzott ablakkal ment közéjük, a mögötte lévő autóból lefotózták.

A Daily News közzétette azt a felvételt, amely a gyilkos oroszlántámadás előtt készült. A halálos pillanatot megelőző képen látszik, ahogyan a csúcsragadozó behajol a lehúzott ablakon, hogy megölje az éppen őt fényképező Kate Chappellt.

Mint azt megírtuk egy nőstényoroszlán támadt egy autóra Johannessburg közelében. Az azonosítás során kiderült, hogy a támadás áldozata Katherine Chappell, a Trónok harca stábjának tagja, aki egyebek mellett a sorozat egyik Emmy-díjas epizódjának speciális effektjeiért is felelt.

A Telegraph szerint a nő halála előtt fényképeket is készítetett a támadó nagyvadról. A rendőrség lefoglalta a 22 éves áldozat kameráját, amivel a gyanú szerint egy méterről fotózta le az állatot. Az oroszlán ezt követően nyúlt be a nyitott ablakon és ejtett halálos sebeket a turistán.

A Lion Park nevű félig állatkert-félig rezervátum szerint nem tartotta be a páros a kötelező biztonsági intézkedést: az ablakot nem szabadott volna letekerni, ráadásul túl közel mentek az oroszlánokhoz. A park amúgy nyitva volt hétfőn is, egyedül azt a részt kerítették el, ahol a nő életét vesztette.

Scott Simpson szóvivő azt mondta, az oroszlánt nem fogják elaltatni a támadás miatt. A nővel lévő dél-afrikai túravezető kórházba került. Ő a karján sérült meg, miközben próbálta az oroszlánt kilökdösni az autóból.

A szemtanúk szerint a nő és kísérője ment túl közel az oroszlánhoz, amely járkált egy ideig a kocsi körül, majd leült egy méterre attól. Ezután egy szempillantás alatt támadásba lendült. Graham Kerley oroszlánszakértő szerint a közelség lehetett a gond, az oroszlánt irritálta, hogy behatolnak a személyes terébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik