Nagyvilág

Az anyjával kényszerítették közös szexre, hogy kigyógyítsák a homoszexualitásból

Khajuraho templomdísz 2 (Array)
Khajuraho templomdísz 2 (Array)

A világ második legnépesebb országában illegális az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat, a családok ezért már a legkisebb gyanús jelre „korrekciós nemi erőszakot” hajtanak végre.

Arra kényszerített közössége egy indiai kamaszfiút, hogy a saját anyjával közösüljön, mert úgy gondolják, ez segít majd neki abban, hogy elmúljanak homoszexuális vágyai – írja a brit Metro.

A melegek jogaiért harcoló LGBT Collective nevű szervezet hívta fel a figyelmet az ázsiai ország déli részén egyre nagyobb méreteket öltő jelenségre. A homszexuális viszonyt tiltó indiai törvények miatt sok szülő annyira retteg attól, hogy gyermeke a saját neméhez vonzódhat, hogy a legapróbb gyanús jelre, szexre kényszerítik valamelyik hozzátartozójával. A leggyakrabban ez egy unkatestvér, de nem ritkán előfordul az is, hogy maga a szülő.

 Illusztráció: Wikipédia

A szervezethez tizenöt ilyen „korrekciós nemi erőszakról” szóló hír jutott el az utóbbi öt évben, de gyanítják, hogy a valós esetek száma ennek a többszöröse lehet, de a felderítésük nehéz, hiszen az áldozatok úgy érzik, a legjobb, ha hallgatnak. Legutóbb egy tizenöt éves fiúról kaptak hírt, akit a család döntése miatt a saját anyja erőszakolt meg.

Számos olyan esetről is tudnak, amikor az újszülött korában egy unokatestvérnek feleségül ígért lányról derül ki kamaszként, hogy leszbikus. A család idős tagjai ilyenkor személyesen rendelik a „gyógyító” nemi erőszakot.

Indiában 2013 óta tiltja törvény a homoszexuális kapcsolat létesítését, ami azt jelenti, hogy akiről kiderül, hogy ilyen viszonyt folytat, tíz évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik