Nagyvilág

Ezernél is több halottja van az indiai hőhullámnak

indiai utca (Array)
indiai utca (Array)

Brutális hőség készíti ki az indiaiakat, akiket már csak a monszun menthet meg.

Már az 1000-et is meghaladja az indiai hőség áldozatainak száma a BBC szerint. A főleg Telangana és Andhra Pradesh államokat sújtó gyilkos forróságban a múlt hét óta 1118-an vesztették életüket. Ez nem is csoda, sok helyen árnyékban van 50 fok, és csak a következő napokban várható némi enyhülés.

A hatóságok azt ajánlják mindenkinek, hogy maradjanak otthon, a kórházak pedig riadókészültségben vannak. Az adatok szerint Andhra Pradesh a legsúlyosabban érintett, csak itt 852-en vesztették életüket. Indiában tévés kampányok indultak, hogy az embereket felvilágosítsák, mit tegyenek a rendkívüli időjárásban (fejfedő viselése, sok víz ivása stb.). Felszólították a nagy cégeket és állami szervezeteket, hogy nyújtsanak ivási lehetőséget mindenkinek.

Egy Hyderabadban élő férfi azt mondja, márpedig ő nagyon kevés segítséget látott eddig. Ő a saját szemével látta, ahogy egy hároméves gyerek belehal a hőségbe. A kormány szerinte nem tesz eleget, az emberek egyénileg segítenek egymáson. A hóvégi monszun esőzései hozhatnak majd csak végleges enyhülést. Addig meg olvad tovább minden, még az úttest is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik