Nagyvilág

Egy tanyányi állatot ajánl Obamának a lányáért egy kenyai ügyvéd

malia obama (Array)
malia obama (Array)

Egészen pontosan 50 tehenet, 70 birkát és 30 kecskét adna a tizenhét éves Malia kezéért.

„Sokan azt hihetik, hogy a család vagyona vonz, de ez nem így van, amit érzek, az tiszta és őszinte szerelem” – nyilatkozta a The Nairobian című lapnak Felix Kiprono, fiatal kenyai ügyvéd, aki fejébe vette, hogy feleségül veszi Barack Obama idősebb lányát, Maliát, aki július 4-én ünnepli majd tizenhetedik szülinapját.

Kiprono azt mondta, készen áll arra, hogy tárgyaljon a házasságról az Egyesült Államok elnökével, amikor az egyébként kenyai gyökerű Obama júliusban az országba utazik. A jogász ötven tehenet, hetven birkát, és 30 kecskét ajánl fel az elnöknek a lánya kezéért.

 Barck Obama családjával 2011-ben (kép: Wikipédia)

„Malia 2008-ban keltette fel az érdeklődésemet, és meg kell jegyeznem, hogy azóta nem randevúztam senkivel, mert megfogadtam, hogy hűséges leszek hozzá. A családom tud a szándékaimról, mindenben támogatnak, és segítenek összeszedni a menyasszony árát” – nyilatkozta a fiú.

Kiprono jelenleg egy levelet fogalmaz, melyet hazája amerikai nagykövetén keresztül szeretne eljuttatni az amerikai elnökhöz. Ebben arra kéri Obamát, hogy vigye magával a lányát júliusban Kenyába, és üljenek le tárgyalni az ajánlatáról.

Az ügyvédnek már arra is kész tervei vannak, hogy mit tesz, ha megkapja az áhított atyai áldást: „Nem valami szokványos dologgal készülök, mint amilyen egy üveg pezsgő felnyitása. Mursikkal (erjesztett tejből készített, tradicionális ital) kínálom majd, a fejére pedig szent ágakból font koszorút teszek, hogy megmutassam, ő az életem királynője.”

Kiporo egyszerű, hagyománykövető életet képzel magának és jövendőbelijének Kenyában: „Megtanítom majd tehenet fejni, elkészíteni a mursikot és megfőzni az ugalit, ahogyan azt a népem minden asszony tudja” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik