Nagyvilág

Figyelem! Az iPhone életet menthet

Az Apple marketingesei, ha akartak volna, sem találhatnak ki ennél jobb reklámot cégüknek.

Okostelefonja, konkrétan egy almazöld iPhone 5C mentette meg a 25 éves Daniel Kennedy életét. Valahogy úgy, ahogy a western filmekben szokta egy biblia, egy amulett, vagy egy fémflaska megmenteni a főhőst, vagyis a telefon megfogta a sörétet, amikor Kennedyt mellbe lőtték.

 

Kennedy egy elhagyatott ösvényen sétált az angliai Widnes városában, amikor észrevette, hogy egy háromfős, fiatal fiúkból álló társaság viccből leállítja a környék vízellátását. A férfi kérdőre vonta őket, majd vita kerekedett. A 19 éves Ryan Duggan a dzsekije alól előhúzott egy lefűrészelt csövű sörétes puskát, és közvetlen közelről mellbe lőtte Kennedyt. A férfi csak annak köszönheti az életét, hogy a dzsekije zsebében hordott telefonja felfogta a lövedékek nagy részét – írja a brit Metro.

Kennedynek annyi ereje maradt, hogy elvánszorogjon a közelben álló házáig, és beindítsa a riasztót. A rendőrség elfogta Duggant, az ügyészség pedig gyilkossági kísérlettel, illetve élet kioltásának szándékával tartott lőfegyver birtoklásával vádolták meg. A bíróság mindkét vádpontban bűnösnek találta a férfit, ítélet júliusban várható az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik