Nagyvilág

Brüsszelben tüntettek a paksi atomerőmű dolgozóinak szakszervezetei

Átláthatóságot és nemzetközi konzultációt követelnek.

Egyórás tüntetést tartott az Európai Parlament főbejáratánál az MVM Társaságcsoport Szakszervezeti Szövetsége, a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete és a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete – tudósít az MTI. „Átláthatóságot akarunk” – írták egy transzparensre, amit az EU klíma- és energiaügyi biztosának, valamint az Európai Bizottság energiaügyekért felelős alelnökének és az EU Energia Bizottsága főigazgatójának címeztek.

„A paksi atomerőmű ügyében nemcsak nemzeti, hanem nemzetközi konzultációra is szükség van, mert a magyarországi atomenergia-iparban dolgozók veszélyeztetve érzik magukat, miután a miniszterelnök nyilatkozata szerint a magyar energiapolitikát Brüsszelben súlyos támadások érték” – közölték. Felidézték, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentése szerint a Brüsszel által elvárt átláthatóság azt kívánja, hogy az atomerőmű menedzsmentjét nyugat-európai menedzserekre cseréljék – a szakszervezetek attól tartanak, hogy ez 800 ember elbocsátásával járhat.

A szakszervezetek kérték a címzetteket, hogy fogalmazzák meg a Brüsszel által kívánt „átláthatósági követelményeket” és a szakszervezetek kapjanak tájékoztatást, hogy egyértelműek legyenek a várható következmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik