Nagyvilág

Eltemették az esküvői vérengzés áldozatait Martonoson

Az elhunyt Natália férje teljesen összetört.

Eltemették kedden Bajtai Natáliát és szüleit a magyar-szerb határtól 33 kilométerre lévő Martonoson – írja a Délmagyar.hu. A 25 éves nőt, valamint apját, az 52 éves Bajtai Sándort és édesanyját, a 43 esztendős Bajtai Karolinát vadászpuskával lőtte agyon a fiatalasszony apósa az esküvő másnapján. Az apóst, Rade Šefert egy francia vendég lőtte le vagy verte agyon – ez még nem világos.

A martonosiak korábban azt mondták: Šefer válófélben volt, korábban verte a feleségét. Épp a vérengzés előtt akarták bevonni vadászfegyverét. A férfi villanyóra-leolvasó volt, a ’90-es években megjárta a délszláv háborút, azóta frusztrált volt és agresszív. Már a lakodalom estéjén balhézott, a rendőrség vitte el, de két óra után kiengedték a fogdából. A szerb belügyminiszter felmentette a kanizsai és zentai rendőrparancsnokot a történtek után.

Šefer fia többször kérte, hogy vegyék el apjától a fegyvereit, mert fenyegeti az anyját. 2011-ben négy puskát vettek el tőle, mert szabálysértési eljárás indult ellene, de azt elévülés miatt megszüntették, így a férfi tavaly kérte fegyverei visszaszolgáltatását. A belgrádi tévé szerint a most leváltott rendőrparancsnok személyes közbenjárására kapta vissza a puskáit.

A temetésen sok magyar rendszámú autót is láttak a Délmagyar riporterei. A pap is alig találta a szavakat. A koporsók előtt az áldozatokról a szombati esküvőn készült, bekeretezett fotók voltak kitéve. Az elhunyt Natália férje, Vlastimir Šefer teljesen összetört, őt és Natália testvérét fiatalok támogatták el a sírig.

A saját és családtagjai életét védő Emmanuel Danjon, aki megölte Rade Šefert, nem volt ott a temetésen, úgy tudni, még mindig fogdában van.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik