Nagyvilág

Magyar Gripen balesete: megszólalt a gyártó

gripen baleset (Array)
gripen baleset (Array)

Ilyen baleset még nem történt a Gripenekkel – mondta a Saab sajtófőnöke.

„Készen állunk a segítségnyújtásra” – mondta Sebastian Carlsson, a Saab sajtófőnöke az Affarsliv.com svéd portálnak azután, hogy balesetet szenvedett egy, a cég által gyártott, a magyar hadsereg által használt Gripen vadászgép.

Carlsson megerősítette, hogy súlyos baleset történt a gép leszállása közben. Elmondta, hogy szigorú szabályok vannak az ilyen esetek kivizsgálására, a hatóságok hozzáláttak a történtek kiderítéséhez. „Fontos, hogy elkerüljük a találgatásokat, számos oka lehetett a balesetnek” – mondta.

„Készen állunk, hogy bekapcsolódjunk a vizsgálatba, ha a cseh hatóságok erre kérnek bennünket” – mondta a sajtófőnök, hozzátéve, hogy készenlétben áll egy csapat, hogy a helyszínre utazzon. Azt is elmondta, hogy ilyen baleset még nem történt és kiemelte, hogy eddig egyetlen Gripen-baleset sem járt még halálos áldozattal.

Carlsson nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy a Saab kicseréli-e az összetört magyar gépet: azt mondta, ez egyelőre nem aktuális, most másra összpontosítanak.

MTI / EPA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik