Nagyvilág

A chilei télbe repül Kövér László

kover-laszlo(960x640).jpg (Array)
kover-laszlo(960x640).jpg (Array)

Az államfők kivételével szinte minden potentáttal és magyarbaráttal találkozik az Argentínába és Chilébe látogató házelnök.

Kövér László hétfőn kora este hivatalos látogatásra utazik Chilébe és Argentínába – közölte az Országgyűlés sajtóirodája. Az Országgyűlés elnöke Chilében megbeszélést folytat Marco Antonio Núnezzel, a Képviselőház és Patricio Walkerrel, a Szenátus elnökével valamint Edgardo Riveros Marín külügyminiszterrel. Találkozik Jorge Insunza elnöki hivatalvezető miniszterrel és Jorge Burgos belügyminiszterrel, illetve a chilei parlamentben működő magyar baráti csoport tagjaival. Santiagóban koszorút helyez el az 1956-os és a Mindszenty-emlékműnél.

 

Kövér Lászlót argentínai látogatása idején fogadja Julián Domínguez, a Képviselőház elnöke és Amado Boudou, argentin alelnök, a Szenátus elnöke, illetve találkozik a parlamenti képviselők argentin-magyar baráti csoportjával is. Buenos Airesben koszorúval tiszteleg az I. világháborúban elesett magyar katonáknak emléket állító Hősök Falánál – derül ki a közleményből.

Kövér megbeszélést folytat a Chilei-Magyar Kereskedelmi Kamara tagjaival, az Argentínai Magyar Intézmények Szövetségének vezetőivel és a két latin-amerikai országban élő magyar közösségek, valamint az évtizedek óta ott működő magyar intézmények képviselőivel. Az elnöki delegáció tagjaként a házelnököt elkíséri Bartos Mónika képviselő, a magyar-latin-amerikai Interparlamentáris Unió (IPU) baráti tagozat elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik