Nagyvilág

Letartóztatták, mert megmentett egy kutyát

A veterán katona egy felforrósodott autóba zárt ebet szabadított ki az ablak betörésével, de tette miatt bilincs kattant a kezén.

Michael Hammons nem teketóriázott, amikor meglátta a georgiai Athens egyik bevásárlóközpontjánál bajba került kiskutyát, akit gazdája az egyre jobban felmelegedő autóban hagyott. A férfi fogta felesége kerekes székének lábtámaszát, és bezúzta a parkolóban álló Mustang ablakát, hogy kimentse az ebet.

 Nem nézhette tétlenül a meleg autóban hagyott kutya szenvedését, és akcióba lendült
Fotó:WXIA 

„Azt mondta, nem hagyhatja, hogy a kutya meghaljon és elkezdte beverni az ablakot” – mondta el WXIA televíziónak egy szemtanú, aki több más vásárlóval együtt már a rendőrségre várt az autónál. Az iraki háborút megjárt Hammons elmondta: a Sivatagi Vihar alatt sok szörnyűséget, pusztítást és halált látott, és azóta nem tud szó nélkül elmennie az ilyen helyzetek mellett. Úgy érezte, muszáj segítenie a kutyán, ha már „odaát nem tudta mindenki életét megmenteni” – mondta el felesége a Fox televíziónak.

Egy valaki volt, aki nagyon nem örült a kutyamentésnek. A kutya gazdija. A meg nem nevezett nő a szemtanúk elmondása szerint „őrjöngött”, amikor meglátta autója betört ablakát, és követelte a rendőröktől, hogy intézkedjenek az ügyben. Amit a kiérkező rendőröknek meg is kellett tenniük, így Hammonst őrizetbe vették a rongálás miatt.

 Mentésre várva – gazdáját jobban érdekelte a bezúzott ablak, mint kutyája egészsége
Fotó:WXIA 

A megyei rendőrség helyettes vezetője elmondta: ha csak rajtuk múlt volna, nem indítanak eljárást a veterán ellen, de mivel az autó tulajdonosa mindenáron feljelentést akart tenni az eset miatt, és Hammons beismerte, hogy mit tett, nem volt más választásuk. Ugyanakkor a nő ellen is eljárást indítottak, amiért a napon álló autóban hagyta a kutyáját. 

Hammons a Fox televíziónak elmondta: annak ellenére, hogy tette miatt rendőrségi őrizetbe került és majd minden bizonnyal ki kell majd fizetnie a kocsiablakot, újra ugyanezt tenné. „Tudtam, hogy lesznek következményei, de nem érdekelt. Az csak egy ablak, minden nap gyártanak új ablakokat, de azt a kutyát soha nem lehet kicserélni” – jelentette ki a férfi.

Egyébként Georgia államban külön törvény védi azokat, akik betörik egy kocsi ablakát, hogy kimentsenek egy meleg vagy kihűlt autóban hagyott gyereket, de háziállatokra már nem vonatkozik a védelem. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik