Joyce Hardin Garrard  (Array)
Külföld

Életfogytiglanit kapott, mert halálra futtatta 9 éves unokáját

Ignácz Péter
Ignácz Péter

főleg kül. 2015. 05. 12. 09:38

Akár halálbüntetést is kaphatott volna a 49 éves nagymama, aki gyilkos módszerrel büntette meg egy hazugság miatt a kislányt.

Tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte egy alabamai bíróság Joyce Hardin Garrardot, akit még márciusban találtak bűnösnek halálbüntetéssel is sújtható szándékos emberölés vádjában, 9 éves unokája halála miatt – jelentette a helyi sajtó. A nőt bűnösnek találó esküdtszék ugyanakkor az életfogytig tartó börtönt javasolta büntetésnek, amivel az ügyészség is egyetértett. A büntetés nagyságáról döntő bíróval együtt, aki hétfőn hirdette ki ítéletét az ügyben.

Joyce Hardin Garrard  (Array)
Feltételesen sem lehet szabadlábra helyezni az unokája halálra futtatása miatt elítélt nagymamát
Fotó: abc3340

Garrard még 2012 februárjában kényszerítette órákon át facipelésre és futásra a kislányt, akit azért leckéztetett meg, mert hazudott egy cukorkával kapcsolatban.A vád szerint még akkor sem engedte, hogy pihenjen, amikor hányni kezdett és könyörgött, hogy megállhasson. A lány végül elájult, és három nappal később a kórházban meghalt.„Kínzás volt” – jelentette ki a vádat képviselő ügyész.  A védelem azzal érvelt, hogy az odaadó nagymamaként jellemzett nő csak kis botok összegyűjtésére kényszerítette a lányt, a futás pedig edzés volt.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.