Nagyvilág

Életfogytiglanit kapott, mert halálra futtatta 9 éves unokáját

Joyce Hardin Garrard  (Array)
Joyce Hardin Garrard  (Array)

Akár halálbüntetést is kaphatott volna a 49 éves nagymama, aki gyilkos módszerrel büntette meg egy hazugság miatt a kislányt.

Tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte egy alabamai bíróság Joyce Hardin Garrardot, akit még márciusban találtak bűnösnek halálbüntetéssel is sújtható szándékos emberölés vádjában, 9 éves unokája halála miatt – jelentette a helyi sajtó. A nőt bűnösnek találó esküdtszék ugyanakkor az életfogytig tartó börtönt javasolta büntetésnek, amivel az ügyészség is egyetértett. A büntetés nagyságáról döntő bíróval együtt, aki hétfőn hirdette ki ítéletét az ügyben.


Feltételesen sem lehet szabadlábra helyezni az unokája halálra futtatása miatt elítélt nagymamát
Fotó: abc3340

Garrard még 2012 februárjában kényszerítette órákon át facipelésre és futásra a kislányt, akit azért leckéztetett meg, mert hazudott egy cukorkával kapcsolatban.A vád szerint még akkor sem engedte, hogy pihenjen, amikor hányni kezdett és könyörgött, hogy megállhasson. A lány végül elájult, és három nappal később a kórházban meghalt.„Kínzás volt” – jelentette ki a vádat képviselő ügyész.  A védelem azzal érvelt, hogy az odaadó nagymamaként jellemzett nő csak kis botok összegyűjtésére kényszerítette a lányt, a futás pedig edzés volt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik