Nagyvilág

Nyolcéves fiút találtak a határőrök egy bőröndben

Az afrikai gyereket Európába akarta becsempészni egy nő.

A sokat látott spanyol határőröket is meglepte, amikor egy összegörnyedt kisfiú alakját látták meg egy bőröndben, amikor a poggyászt átvilágították Ceuta város határátkelőjén. „Amikor betettük a bőröndöt a gépbe, a kezelő valami furcsát vett észre, ami egy embernek tűnt” – mondta el a spanyol rendőrség szóvivője. Kiderült, tényleg egy ember volt. Egészen pontosan egy nyolcéves afrikai kisfiú, aki franciául köszöntötte őket, közölve, hogy Abou-nak hívják – jelentette a spanyol sajtó.

 Fotó:Guardia Civil

A spanyol rendőrségi szóvivő elmondása szerint a kisfiú „szörnyű állapotban volt”, és könnyen meg is halhatott volna a légszomjtól a bőröndbe zárva. A gyereket a Vöröskereszt ellátta, és a beszámolók szerint végül nem lett semmi komoly baja.

 Fotó:Guardia Civil

A bőröndöt egy 19 éves nő próbált meg átvinni Marokkóból Spanyolországba, akit a határőrök idegessége miatt hamar kiszúrtak, amikor a biztonsági ellenőrzéshez ért. Azt gondolták, talán drogot próbál meg becsempészni az országba. A spanyol rendőrség később megtalálta a gyerek elefántcsontparti anyját, aki a Kanári-szigeteken él ideiglenes letelepedési engedéllyel. A beszámoló szerint a 19 éves marokkói nő neki vitte volna a fiút.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik