Nagyvilág

Botjával harcolt a rabló ellen a 95 éves veterán

Az idős férfi állítja, nem egy harcos, de csak nem hagyta magát, amikor egy fiatal megpróbálta megszerezni a pénztárcáját.

Rossz embert választott magának egy könnyű zsákmányra vágyó tolvaj, aki úgy gondolta, jó célpont lesz egy bottal járó 95 éves férfi, akit biztosan minden nehézség ki tud majd rabolni. A tolvaj azonban csúnyán mellényúlt. Az áldozatnak kinézett idős férfiban ugyanis még volt annyi harci szellem, hogy ellenálljon a tolvajnak, akinek végül üres kézzel kellett távoznia, miután a második világháborús amerikai veterán a botjával kezdte el ütlegelni A New Hampshire-i Manchaster városában.

Arthur Kemberis a helyi WBZ televíziónak elmondta: éppen felesége gyógyszereit váltotta ki, amikor feltűnt neki egy férfi, aki követni kezdte, miután meglátta, mennyi pénz van a tárcájában. A tolvaj végül egy parkolóig követette, ahol megpróbálta elvenni tőle a pénztárcáját. „Nem vagyok harcos, már túl öreg vagyok ahhoz, de azért felemeltem a botom és vállon vágtam” – mondta el Kemberis.

 
A második világháborút megjáró 95 éves Arthur Kemberis a botjával ütötte a rá támadó tolvajt
Fotó:WBZ 

Az idős veterán több ütést is mért a férfire, aki elmondása szerint „nem volt nagyon agresszív”, majd hozzátette: „De én igen.” Az esetről jó kedélyűen nyilatkozó Kemberisnek végül nem lett semmi baja, miután a tolvaj elszaladt, amikor a közelben megállt egy autó, aminek vezetője a dulakodást látva kiugrott a járműből.

A rendőrség közzétette az elkövetőről készült fényképet, és abban reménykednek, hogy hamar el fogják fogni, most, hogy az eset a sajtóban nagy visszhangot keltett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik