Nagyvilág

Jól kioktatta a politikust a pincérnő: „Az iskoláknak adj” pénzt, ne nekem!

Chloe-Hough(960x640).jpg (Array)
Chloe-Hough(960x640).jpg (Array)

Az utolsó munkanapját töltötte az étteremben, amikor adta magát a lehetőség, hogy jól megmondja véleményét.

„Srácok, vészhelyzet van! Utolsó műszakom töltöm, és a kormányzónak szolgálok fel. Mit mondjak neki? Ez nem teszt. Hajrá” – írta Facebook-oldalára Chloe Hough, miután a topekai étterembe beült Sam Brownback kansasi kormányzó a családjával. Végül briliáns megoldást választott. Olyat, ami megérdemelten kezdett el terjedni a közösségi oldalon, miután közzétette „beszólását”.

A pincérnő a kormányzónak kivitt számlán adta át üzenetét a politikusnak. Fogta, és áthúzta a rubrikát, amin a vendég a borravaló nagyságát határozhatja meg, majd odaírta mellé: „Az iskoláknak adj borravalót”. Majd a számláról készült fényképet megosztotta oldalán.

 
“Az iskoláknak adj borravaló”
Fotó:Facebook 

A vagány beszólás természetesen a helyi sajtó figyelmét sem kerülte el. Hough a helyi KSNT televíziónak elmondta: amikor a kormányzó belépett az étterembe, tudta, hogy mondania kell majd valamit, vagy örökké bánni fogja. Az időpont pedig tökéletes volt, hiszen az utolsó munkanapját töltötte a helyen.

A pincérnő a KSNT kérdésére elmondta: kollégái támogatásukról biztosították, és bár azt már nem tudta megmondani, hogy főnöke örült-e az akciójának, de az biztos, hogy nevetett, amikor megtudta, mit csinált.

A beszólás hátterében az áll, hogy a kormányzó márciusban aláírta az állami iskolák költségvetési támogatásának átalakításáról szóló törvényt, amit az oktatásügyi szervezetek és a tanárok elhibázottnak tartanak. A törvényt kevesebb mint egy hét alatt fogadta el a kansasi törvényhozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik