Nagyvilág

Magyarok is csatlakoztak Putyin Farkasaihoz

ejszakai-farkasok(960x640).jpg (éjszakai farkasok, motorosbanda)
ejszakai-farkasok(960x640).jpg (éjszakai farkasok, motorosbanda)

Az Éjszakai Farkasok motoros megemlékezése Csehországban folytatódik. A németek sem akarják látni őket.

Csehországban folytatták több helyen botrányt kavaró “győzelmi útjukat” szombaton az Éjszakai Farkasok orosz motorosklub tagjai, akikhez jelentések szerint magyarok és szlovákok is csatlakoztak. A motorosok az Interfax orosz hírügynökségnek azt mondták, mintegy harmincan Brno körzetében vannak és Pozsonyba tartanak. Állításuk szerint vannak köztük magyar és szlovák motorosok is.

Az osztrák rendőrség arról számolt be, hogy a motorosok szombat este Pozsonyból Bécsbe mennek. Az osztrák hatóságok mintegy 20 motoros érkezésére számítanak, a bécsi szovjet háborús emlékműnél rendőri készültség lesz.

Az Éjszakai Farkasok a második világháború befejezésének 70. évfordulója miatt indítottak “győzelmi utat” Moszkvából Berlinbe. A Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel álló, radikális nacionalista csoport tagjainak Lengyelország és Litvánia sem engedélyezte, hogy belépjenek területükre. A német kormány vízumtilalmat és rendőri fellépést helyezett kilátásba arra az esetre, ha a klub motorosai megpróbálnák megzavarni a világháborús megemlékezéseket. A berlini Schönefeld nemzetközi repülőtéren három orosz motorostól már megtagadták a belépést.

Grúziában is megjelentek az orosz motoros banda tagjai. A helyi sajtó beszámolói szerint ott szintén bajba keveredtek: a fővárosban, Tbilisziben járókelők a második világháborús győzelmet jelképező fekete-narancssárga Szent György-szalagjuk levételét követelték tőlük. A két ország 2008-ban rövid háborút vívott egymással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik