kim dzsong un (Array)
Külföld

Észak-koreaiak tiltakoztak egy ENSZ-rendezvényen

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2015. 05. 01. 06:52

A kommunista diktatúra küldöttei szerint elárulták hazájukat a menekültek.

Korábban a témában:

Megzavarta három észak-koreai diplomata azt az ENSZ-rendezvényt, melyen Észak-Koreából elmenekült személyek is felszólaltak. A New Yorki tanácskozáson az egyik diplomata megpróbált felolvasni egy, a tanácskozás ellen tiltakozó nyilatkozatot, mire a teremben lévő észak-koreai menekültek kiabálni kezdtek.

Samantha Power amerikai ENSZ-nagykövet azt mondta: az észak-koreai küldöttség teljesen hiteltelenné tette magát a közleménnyel, azt követelte, kapcsolják ki mikrofonjaikat. Ezután a három észak-koreai diplomata kivonult a teremből.

A küldöttség azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy lejárató kampányt indítottak Phenjan ellen és azt is hangoztatták, hogy az Észak-Koreát hátrahagyók elárulták hazájukat.

A tanácskozáson több mint húsz menekült beszélt az emberi jogok helyzetéről Észak-Koreában. Egyikük azt mondta: tizenkét évesen végig kellett néznie, hogy apja éhen hal, anyját pedig munkatáborba küldték.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának vizsgálóbizottsága 2014 februárjában 370 oldalas jelentést tett közzé az észak-koreai emberi jogi helyzetről. Arra a megállapításra jutottak, hogy a rezsim módszeresen kínozza, éhezteti a népet, kivégzéseket hajt végre, és mintegy 120 ezer embert tart munkatáborokban, embertelen körülmények között.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.