Nagyvilág

Megvitatják az Európai Parlamentben Orbán javaslatait

europai-parlament(210x140).jpg (európai parlament, )
europai-parlament(210x140).jpg (európai parlament, )

Nem kizárt, hogy plenáris ülésen is napirendre kerülnek a magyar kormányfő „elképesztő politikusi vadhajtásai” – mondta Ujhelyi István.

Az Európai Parlament állampolgári jogokkal, valamint bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó bizottsága meg fogja vitatni Orbán Viktor javaslatát a bevándorlással és a halálbüntetéssel kapcsolatban – közölte Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője. Ezt Martin Schulz EP-elnök szóvivője is megerősítette az MTI-nek.

Ujhelyi közölte: az Európai Parlament frakcióvezetői fontosnak tartották, hogy az európai közösség vizsgálja meg, hogy mit jelentene a halálbüntetés esetleges bevezetése egy uniós tagállamban. Nem kizárt, hogy ennek nyomán a májusi plenáris ülésen parlamenti vitát is folytatnak majd „a magyar kormányfő elképesztő politikusi vadhajtásairól” – tette hozzá a képviselő.

A politikus elmondta: az EP frakcióvezetőitől Orbán már korábban is „karcos és érdemi” kritikákat kapott, amiért az európai értékrenddel teljesen ellentétes módon napirendre vette a halálbüntetés bevezetésének kérdését. Nemcsak az EP szociáldemokrata elnöke és a liberálisok várnak válaszokat, hanem a néppárti konzervatív politikusok is – jegyezte meg Ujhelyi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik