Nagyvilág

Majdnem fél kilométernyi utat lopott el két kínai

Markoló (markoló, )
Markoló (markoló, )

Mindössze két nap alatt vitték el az alig használt vidéki út felső rétegét, teljesen észrevétlenül.

Senkitől sem zavartatva tudott ellopni 410 méternyi utat két kínai, akik egy markoló és egy teherautó segítségével lovasították meg a 630 tonnányi betonlapot Nantong város közelében egy kis vidéki közútról – jelentette a helyi sajtó. A rendőrség nem sokkal azután bukkant a nyomukra, hogy a zsákmányt eladták egy kőfejtőnek, több mint 12 ezer jüanért, azaz nagyjából félmillió forintért.

Az útlopást két hete fedezte el a helyi férfi, aki csodálkozva vette észre, hogy a 2008-ban lefektetett, és a beszámolók szerint még mindig jó állapotban lévő betonútnak nyoma veszett. A férfi jelezte az esetet a redőrségen, ahol a helyi építésügyi hatóságoknál kiderítették, nem egy hivatalosan megszervezett útbontás történt, hanem az utat engedély nélkül szedték fel. 

A rendőrök ekkor elkezdték átnézni a közeli utak térfigyelő kameráit, és az egyiken észre is vettek egy mezőgazdasági járművet, ami betonelemeket szállított. A jármű tulajdonosa a beszámolók szerint azonnal be is vallotta az őt megkereső rendőröknek, hogy mi tett, közölve: „Mivel az utat alig használták, gondoltam elviszek pár dolgot, hogy keressek egy kis pénzt”. Majd az ötlettel megkereste egyik barátját, akivel együtt végre is hajtották a tervet. A rendőrség még azelőtt letartóztatta őket, hogy a pénzen osztozni tudtak volna.

Nem ez volt az első eset, amikor tolvajoknak meglepően nagy dolgokat sikerült ellopniuk. 2011-ben egy amerikai testvérpár egy egész fémhidat lopott el, roncsként értékesítve 14 tonnányit belőle, két évvel később pedig egy orosz férfi szintén egy fémhíd ellopásával akart egy kis mellékeshez jutni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik