Nagyvilág

700 ember halhatott meg egy Olaszország felé tartó hajón

lampedusa (lampedusa)
lampedusa (lampedusa)

Líbiai bevándorlók utaztak Lampedusa szigete felé. Felbrodult a hajó, csak 28 embet tudtak kimenteni.

500 és 700 közötti ember utazhatott azon a kompon, ami Líbiából Lampedusába ment szombat éjjel. A hajó éjfél körül felborult, az olasz parti őrség szerint majdnem mind odaveszhettek. 

Csak 28 embert tudott kimenteni a parti őrség. A hajó bevándorlókat szállított Líbiából Olaszországba. Már elhagyták a líbiai vizeket, amikor felborultak. 

A máltai lapok szerint azért borulhatott fel a hajó, mert az utasok hirtelen az egyik oldalra szaladtak, hogy megnézzenek egy mellettük elhaladó szállítóhajót. 

A mentés most is folyik, olasz, máltai, és kereskedelmi hajók is segítik. A múlt héten egy másik hajó borult fel, ugyanúgy Lampedusa felé haladva. Akkor négyszáz ember süllyedt el, ami az eddigi leghalálosabb átkelési kísérlet volt az elmúlt évtizedben. 

Csak idén több mint harmincezer ember próbált meg Észak-Afrikából átkelni Olaszországba és Görögországba. Eddig 8500-at mentettek ki a vízből, miután elsüllyedt a hajó, amin utaztak. Ez Európa egyik legforgalmasabb bevándorló-útvonala. Tavaly a 220 ezer bevándorlóból 3500 halt meg. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik