Nagyvilág

Csodával határos módon menekült meg a hajótörött

hajótörött (hajótörött)
hajótörött (hajótörött)

66 nap tengeri hánykolódás után mentettek meg egy vitorlázót használhatatlanná vált hajójából, 320 kilométerre Észak-Karolina partjaitól, a tengerről - közölte az AP hírügynökség.

A 37 éves Louis Jordan eltűnését január 29-én jelentette édeasapja, miután egy ’50-es években tervezett, egyárbócos vitorlással kihajózott a nyílt vizekre.

Az amerikai parti őrség csütörtöki tájékoztatása szerint Jordanre felborult járművébe kapaszkodva talált rá egy német teherszállító hajó. Helikopterrel szállították egy norfolki kórházba, ahonnan a saját lábán távozott.

Elmondása szerint a férfi úgy élte túl a veszélyes kalandot, hogy beosztotta a magával vitt ételt, esővizet ivott és hálóval halakat fogott. Hozzátette, hogy egy viharban kettétört vitorlásának az árbóca és elromlott a kommunikációs berendezése is.

“Régen halottam a hangod” – ezt mondta édesapjának Jordan csütörtökön, mikor megmenekülése után először beszélni tudott vele telefonon. Édesanyja az AP-nek úgy nyilatkozott: valóságos csodaként élik meg, hogy fiuk ennyi idő után előkerült.

A hatóságok egyébként február 9-én kezdték keresni Jordant, ám 10 nap után feladták a kutatást, mert a vitorlázó nem küldött nekik előzetes hajózási tervet, így gyakorlatilag fogalmuk sem volt, merre lehet. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik